STATISTIMO

De eerste app voor Distimo App Analytics

Statistimo is de eerste mobiele app voor het uit Nederland afkomstige Distimo. Statistimo maakt statistieken van Distimo App Analytics vanaf vandaag inzichtelijk voor gebruikers van de dienst op iPhone, iPad en iPod Touch.

De app toont statistieken over downloads, omzet en reviews, die gemakkelijk door te bladeren en te filteren zijn. Of het enkel de downloads van gisteren zijn of een gedetailleerde uitsplitsing van de sales per store of land, Statistimo maakt je data overal beschikbaar. In vergaderingen, onderweg of lekker op de bank.

Trendrede - EM Development

VOOR IPAD & IPHONE

De app is ontwikkelt voor iPad & iPhone. Dit betekent echter niet dat de iPad app een kopie is van de iPhone.

De gebruikerservaring op een iPad is in bepaalde mate toch anders dan de iPhone. Hierdoor hebben we ervoor gekozen bepaalde elementen anders weer te geven op de iPhone dan op de iPad. Bijvoorbeeld de datum selectie. Waarschijnlijk zullen gebruikers het niet merken, maar het zijn dit soort kleine dingen waar wij enthousiast van worden.

Gebruikersvriendelijkheid is key

Door kritisch te kijken naar wat goed is voor de gebruiker zijn we er in geslaagd om een app te ontwikkelen die natuurlijk aanvoelt, past bij de iPhone ervaring en ook nog een supersnel is.

Waarom Usability?

Uiteindelijk bepaalt de gebruikersvriendelijkheid van je product in grote mate het succes van dat product. Dit gaat veel verder dan de juiste knoppen op de juiste plek zetten. Elk element, stukje design & de performance van je website of app tellen mee!

FILTERS

Statistimo staat het toe selecties te maken op basis van datum, land and app store, met de optie om de data vervolgens ook uit te splitsen op basis van deze criteria. Met een aantrekkelijke grafiek en een sorteerbare lijst worden de statistieken eenvoudig inzichtelijk gemaakt. Verder kunnen de individuele reviews vanuit de verschillende stores bekeken worden.

Doordat er zorgvuldig is nagedacht over het gebruikersgemak is elke setting in niet meer dan 2 klikken te bereiken, maar zorgt deze opzet er ook voor dat het filter menu overzichtelijk blijft.

Website

Om de app te promoten is er ook een website ontwikkeld. Deze website geeft een overzicht van alle features van de app op een overzichtelijke manier. Bij het bouwen van deze website is gebruik gemaakt van het Open Source pakket Bootstrap

De website is geheel 'responsive'. Dit wil zeggen dat de website behalve voor de computer ook geschikt is voor iPad & mobiel. Naar de site >>

Ook een eigen app of website?

Neem contact op