Rural Health Solution

Van schets tot werkende website

Rural Health Solution is een samenwerkingsverband tussen 4 grote partijen in de ontwikkelingswerk sector. Samen hebben zij een concept ontwikkeld waarbij een complete oplossing wordt geboden voor rurale gebieden in ontwikkelingslanden.

In samenwerking met Studio Appel (design) hebben we de partijen geholpen bij het ontwikkelen van een huisstijl & website.

De start

Er is begonnen met het in kaart brengen van de wensen & uitstraling van het project. Nadat helder was geworden wat de website moest uitstralen & communiceren, is er een schematische weergave gemaakt van de structuur van de site. Hiermee is het een stuk makkelijker om duidelijk te krijgen hoe de website in elkaar moet zitten.

Dit betekent natuurlijk niet dat de hele structuur en opzet meteen in beton is gegoten, het is een meer een landkaart die gebruikt wordt op weg naar het eindproduct.

Interactieontwerp

Nadat de structuur van de website helder was hebben we gekeken naar de opzet van de pagina's. Hierbij hebben we door middel van 'wireframes' (dit zijn een soort van schetsen) een voorstel gedaan voor de opzet van de website.

Design

Tijdens het ontwerp-proces is er intensief samengewerkt met de opdrachtgever. Door middel van een aantal feedback rondes is het ontwerp afgesteld totdat iedereen tevreden was.

Beschikbaar op elk device

In dit project is gebruik gemaakt van het zogenaamde 'Responsive Design'. Hierbij wordt er &eactute;&eactute;n website gebouwd voor verschillende devices. De website kan zelf detecteren vanaf welke soort device de bezoeker komt. Afhankelijk van het grootte van het scherm wordt dan de pagina aangepast. Voorbeeld >>

Ook een eigen app of website?

Neem contact op